Att handla Dogecoin via CFD Så här ser det ut i verkligheten

24 januar, 2022

Dogecoin skapades från början som ett skämt, men det har sedan dess vuxit till en välkänd kryptovaluta, och är nu en av de största kryptovalutorna på marknaden. Det finns två huvudsakliga sätt att handla Dogecoin. Den här artikeln är avsedd för personer som vill spekulera på Dogecoin via affärer i CFD.

Den här artikeln kommer att förklara vad Dogecoin faktiskt är, hur det fungerar och sätten att köpa Dogecoin från Sverige samt hur man investerar i förändringstakten genom att använda CFD-handel utan att ha det direkt. Det finns också en enkel steg-för-steg-guide för handel med Dogecoin med CFD-handel.

Vår artikel är designad för dig som vill lära dig mer om och få kunskap om krypton. Den riktar sig även till de som letar efter en lättförståelig information för handel med Dogecoin CFD för att handla i Sverige.

Två alternativ för att byta Dogecoin

Det finns två metoder för handel med Dogecoin. Det liknar handel med andra kryptovalutor. Du kan spekulera i utvecklingen av priset på kryptovalutan genom att använda CFD-handel eller köpa Dogecoin direkt via en börs. Plattformen du väljer att handla på kommer att bero på den du väljer, olika metoder för att handla Dogecoin finns tillgängliga.

Handla Dogecoin genom CFD-handel

Handel med CFD:er innebär att du spekulerar på marknadspriset och rörelser i DOGE:s pris som den primära tillgången i ditt CFD-kontrakt. Det betyder att du inte äger DOGE, kryptovalutan. Skilling är bland de få mäklarhus som erbjuder CFD-handel med Dogecoin som den underliggande tillgången.

När du spekulerar på ditt pris kan du dra nytta av både uppåt och nedåt, beroende på vilken typ av position du väljer. Lär dig mer om CFD-handel med Dogecoin utförs i vår detaljerade guide: Hur man handlar med Dogecoin via CFD-handel.

Köp Dogecoin direkt från börsen

När du köper Dogecoin på en börs och blir ägare till den valutan som lagras i en onlineplånbok eller virtuell plånbok. Transaktionen införlivas sedan i kryptovalutans blockkedja. Transaktionen inkluderar även de offentliga och privata nycklarna för transaktionerna.

Den privata nyckeln fungerar som ett identitetsbevis och kan användas för att marknadsföra kryptovalutan. Baserat på om priset på Dogecoin går upp eller ner, när du bestämmer dig för att sälja det, kan du tjäna en vinst eller förlora pengar på investeringen. Här kan du köpa Dogecoin direkt genom ett utbyte.

Steg-för-steg-instruktioner om hur du handlar med Dogecoin via CFD-handel

  1. Skapa ett konto
  2. Välj Dogecoin
  3. Välj en position på marknaden
  4. Välj automatisk stop loss samt limit
  5. Kontrollera din position och stäng den sedan

Genom att använda CFD-handel har du möjlighet att spekulera i marknadspriset på Dogecoin samt dess pristillväxt istället för att investera direkt i valutan. Vanligtvis sätts DOGE mot en valuta. När du använder CFD-handel ändrar du beloppet på marknadsvärdet från det ögonblick du startar handeln till den tidpunkt då du avslutar den.

Steg 1 Steg 1: Skapa ett konto

Först måste du registrera dig för ditt konto med den plattform som du har valt för att genomföra din handel. Olika handelsplattformar erbjuder olika alternativ i de finansiella instrument som används för CFD-handel.

Eftersom du inte direkt investerar i kryptovaluta behöver du inte ha ett konto med en plånbok. Det räcker dock med ett konto hos en handelsplattform eller mäklare.

Steg 2: Välj Dogecoin

När du har skapat ett konto kan du börja handla. Sedan väljer du det instrument du vill satsa på. Välj Dogecoin om du vill spekulera i priset på kryptovalutan.

Steg 3: Välj en investering på marknaden

Nästa steg är att du bestämmer vilken position du vill gå in på marknaden. Om du bestämmer dig för att ta ett alternativ som är långt betyder det att du tjänar en vinst när DOGEs pris är högre efter att du avslutat din position. Om du väljer ett alternativ som är kort kommer du att kunna tjäna pengar om DOGEs pris har sjunkit efter att du stängt din position.

Steg 4: Välj auto stop loss och limit

Innan du öppnar ditt konto på marknaden, se till att använda stop loss-funktionen. Detta hjälper till att minska risken vid CFD-handel och minimerar möjligheten att förlora pengar.

Finansmarknaden är extremt volatil på grund av kryptovalutor. instrument som kan vara extremt flyktiga och fluktuera dramatiskt. Den här funktionen är tillgänglig på de flesta handelsplattformar.

Steg 5: Titta och flytta sedan ur din position

Kontrollera din position när den är öppen. Stäng den genom att öppna en ny position som är omvänd när du har slutfört affären.

Du bör tänka på dessa saker innan du handlar med Dogecoin med CFD:er

Innan du kan börja handelsprocessen med CFD:er såväl som Dogecoin är det avgörande att veta hur marknader och handel fungerar. Det är avgörande att vara medveten om vad som påverkar handelsprocessen och hur.

CFD-kontrakt kan också handlas med hävstång, vilket innebär att du är exponerad för en högre risk än den ursprungliga insatsen. Därför finns det en möjlighet att även små fluktuationer på marknaden kan resultera i att förlora pengar snabbt.

DOGE har alltid haft extremt instabila marknadsrörelser. Detta betyder att du kan förlora en betydande summa pengar under en kort period.

Vad är Dogecoin?

Dogecoin (DOGE) Det är en litecoin-baserad kryptovaluta etablerad 2013. Det var ursprungligen en underhållande referens till det populära memet «Doge» som var frekvent under hela tiden. Ungefär som det har Dogecoin en hundbild Shiba i sin symbol.

Kryptovalutan utvecklades runt 2013. Den skapades av Billy Markus och Jackson Palmer som ville utveckla en lättidentifierad och populär kryptovaluta för investerare.

Under det senaste året har kryptovalutan sett en volatil tillväxt och har påverkats kraftigt av innehållet som skrivits över den av sociala medier. Elon Musk har vid flera tillfällen skrivit om kryptovaluta på Twitter och har påverkat dess tillväxt.

Så här fungerar Dogecoin.

Dogecoin är ett derivat av kryptovalutan Litecoin, och använder skriptteknologi som en krypteringsalgoritm som används för transaktioner. I motsats till Bitcoin har Dogecoin ingen gräns för valutaenheter. Kryptovalutan når sin maximala tillväxt på nivån 100 miljarder enheter.

Som med andra kryptovalutor kan DOGE spåras via blockchain. På så sätt kan köpare och säljare handla utan att behöva en mellanhand.

När du investerar direkt i krypto, kan man skapa dogecoin-konton som lagras av virtuella plånböcker. Själva adressen skyddas av en privat och offentlig nyckel. Det är den privata nyckeln som gör att du kan överföra pengar till adressen.

3 element som historiskt har påverkat Dogecoins pristillväxt

Liksom många andra valutor är det svårt att förutse DOGE-prisfluktuationer och de faktorer som påverkar priset. DOGE-priset har fluktuerat dramatiskt det senaste året, och det finns flera aspekter som har visat sig påverka.

Forum och sociala medier

Saker som publiceras på sociala medier eller i forum har visat sig påverka pristillväxten för Bitcoin och kryptovalutor. Dogecoin är också en av dem.

Många har sannolikt inte lagt märke till att Elon Musk vid flera tillfällen twittrat om bland annat Dogecoin. Detta har lett till att många blivit fascinerade av kryptovalutan och priset tillsammans med volymen ökade sakta under våren.

Många inlägg på Reddit har ofta skrivit om Dogecoin. Detta har påverkat prisutvecklingen över tid.

Nyheter

Information om kryptovalutan har vid olika tidpunkter under året fått fler att välja att köpa valutan. Under våren i år nämndes DOGE i många sammanhang. En del av prishöjningen tros, enligt ett antal rapporter, vara orsakad av den amerikanska basketbollen Oakland Athletics tillkännagivande under säsongen att de skulle sälja matchbiljetter till 100 DOGE.

Den växande populariteten för kryptovaluta har ökat populariteten för

Precis som med Bitcoins Dogecoins tillväxt kan det bero på att det är ett faktum att krypto har blivit mer populärt än det var tidigare. Många handelsplattformar tillåter också handel med Dogecoin, vilket gör det mer utbrett och lätt att handla än tidigare.

Mer information om Dogecoin och annan kryptovaluta

Besök vår artikel om handel med kryptovaluta för mer information och för att veta mer om hur CFD-handel med krypto fungerar. Här kan du se bland annat de faktorer som ofta påverkar rörelserna i beräkningar av kryptovalutamarknader, såväl som vanliga termer förknippade med kryptovaluta.

Det finns också detaljer om andra kryptovalutaalternativ på marknaden. Kolla in vår artikel om den äldsta och mest kraftfulla kryptovalutan som finns tillgänglig och sätten att köpa Bitcoin.