Søke forbrukslån i utlandet

27 juni, 2019

Det er langt fra sikkert at du får et forbrukslån i Norge, selv om søkekriteriene har blitt ganske mye lettere de seneste årene. Kan det da være mulig å søke om et lån i utlandet, eller er de forbeholdt sine egne statsborgere? Som du kanskje skjønner, så er nok dette vanskelig, men les videre for å lære mer. Nedenfor ser du dessuten våre anbefalinger til låneaktører:

Kan man få lån i utlandet?

Det korte svaret på det innledende spørsmålet er; nei. Vi kan ta et eksempel fra norske banker som Uno Finans, som krever at søkere har norsk statsborgerskap eller norsk personnummer før de låner ut penger. Det betyr at innvandrere og asylsøkere ikke får låne, ei heller svenske turister på svipptur innom Norge.

Det samme vil være gjeldende for norske borgere som besøker andre land. De fleste banker i både Europa og USA vil ikke låne deg penger dersom du ikke har en viss tilhørighet til landet. I praksis betyr det at dersom du ikke får forbrukslån hos norske banker, så får du det heller ikke i utlandet.

Bedriftslån kan være mulig

Det stiller seg dog annerledes dersom du driver eller jobber i en norsk bedrift som behøver et forbrukslån til relatert arbeid i det aktuelle landet. Dette er nok dog ikke aktuelt for de fleste av våre lesere, så vi går ikke nærmere inn på det i denne artikkelen. Men som du skjønner – det kan altså være mulig!