Lendo

Lendo
Lånebeløp:
10 000 - 500 000 kr
Rente:
6.58 - 96.76%
Løpetid:
15 år
Eksempel: 11,9% 150.000 o/5år Kost 46600, TOT 196600
Til låneskjema
Annonse

Lendo er en tjeneste hvor du kan sammenligne forbrukslån fra flere tilbydere av forbrukslån samtidig. Lendo er egentlig en låneagent i så måte. Lendo er eid av Schibsted som eier VG, Finn og flere andre tjenester. De omsatte for 190 millioner kroner 2017 og er den største låneagenten målt i omsetning.

Om Lendo

Lendo er eid av Schibsted som er et konsern som eier aviser og tjenester primært. Tjenesten finnes i Norge, Sverige, Finland og Danmark. I Norge er selskapet ledet av Ådne Skjelstad og selskapet har registrert 18 ansatte totalt. Lendo er gratis for deg som forbruker, de får kun betalt av bankene dersom søknaden din blir godkjent.

Adresse

Lendo holder til i Hagegata 22, Oslo. De tar ikke imot kunder på kontoret og for å søke må du bruke nettsiden de har.

Lendo sitt låneprodukt

Til forskjell fra veldig mange andre låneagenter så tilbyr Lendo utelukkende kun lån uten sikkerhet. Det betyr at Lendo tilbyr forbrukslån og refinansiering uten sikkerhet.

Samarbeidspartnere

Lendo samarbeider med over 17 banker. Listen over banker de samarbeider med inneholder mange av de spesialiserte bankene på forbrukslån, men i tillegg så har de noen litt mer sjeldne banker. De samarbeider blant annet med Nordea, som en av de eneste agentene i Norge. Samtidig er det viktig å påpeke at Lendo mangler noen banker for å være den perfekte agent. Hadde de hatt aktører som Bank Norwegian og Sbanken, hadde de antagelig hatt den perfekte bankmiksen for deg som kunde.

Hvem kan søke om lån her?

Alle kan søke om lån hos Lendo, men du må oppfylle noen minimumskrav for å kunne få den godkjent. Du må være over 18 år, tjene mer enn 200 000 og du kan ikke ha betalingsanmerkninger. Lendo er en av få agenter som kredittsjekker alle som søker om lån hos dem. Dette gjør Lendo i tillegg til at bankene gjør en egen kredittsjekk.

Hvor mye kan man søke om?

Hos Lendo kan du få låne helt opp til 500 000,- helt uten sikkerhet. Du kan opptil 15 års nedbetalingstid når du refinansierer og opp til 5 år på nye forbrukslån.

Hvordan er søknadsprosessen?

Lendo har en av de beste brukeropplevelsene av alle agenter vi har samarbeidet. De har et veldig enkelt søknadsskjema og en god opplevelse. Når du har sendt inn søknaden din så vil bankene behandle denne så raskt som mulig, normalt er søknaden ferdig innen 15 minutter. Du vil få tilgang til en side hvor alle lånetilbudene ligger og her kan du velge det låneproduktet som passer best til deg.

Når du har valgt lånetilbud, da vil banken ta over kommunikasjonen og sende deg en signeringslenke.

Har Lendo norsk kundeservice?

Ja, Lendo har utmerket norsk kundeservice som hjelper deg med alt. Du kan nå dem på epost, telefonnummer og de har en utrolig fin chat hvor du kan spørre om hva enn du måtte lure på.

Er det trygt?

Det er helt trygt å bruke Lendo for å søke forbrukslån. De er dessuten en del av et større konsern og setter sikkerhet høyt.

Hva sier andre?

Lendo har ifølge nettsiden Bytt.no 3,45 stjerner i vurdering, basert på 7 anmeldeser. På Facebook så bruker de en løsning fra Trust Pilot. Her har de 9,6 av 10 basert på 830 anmeldelser. På Google finnes det 8 anmeldelser på 5 stjerner.

Det virker derfor til at de aller fleste har en god opplevelse av denne låneagenten. De negative anmeldelsene på Bytt.no som trekker ned snittet, er fra folk som har fått avslag på sine søknader om lån. Disse kan man derfor se bort fra, ettersom det er de samarbeidende bankene som tross alt står for utlån og avslag.

Hvilken rente tilbys?

Lendo har flere forskjellige rentesatser, noe du også kan se på deres nettsider. I det denne omtalen ble skrevet så var laveste effektive rente på 6,86% og gjennomsnittet lå på rundt 14 %. Det er dog ikke de som bestemmer renten her, det er bankene. De ser på hvilken risiko du er basert på informasjon du har oppgitt og en kredittsjekk de har gjort.

Vår konklusjon:

Lendo er den største aktøren i Norge på låneformidling, de bruker store ressurser på å ha en konkurransedyktig tjeneste som er trygg. I tillegg så vil du ikke oppleve å få SMS/epost av disse etter at du har søkt. På grunn av at Lendo er en del av Schibsted så har de mye strengere rutiner på dette med markedsføring og GDPR.

Dette er definitivt en av de mest populære lånetjenestene i Norge og har vokst hvert eneste år. Som del av et større konsern er det også veldig enkelt for kundene å få tillit, noe som selvsagt er svært viktig i finansmarkedet.

Til låneskjema ANNONSE