Folkia

Sammenlign forskjellige långivere og velg mellom gjeldende lånetilbud her

Folkia er en tjeneste som er eid av det norske selskapet Folkia AS. Selskapet ble stiftet I 2005, har 5 ansatte og hadde en omsetning på 90 millioner. Dette er en bank som tilbyr mindre lån uten sikkerhet som av mange kalles for minilån, SMS lån eller mikrolån.

Om Folkia

Selskapet er ledet Jens Schau Hansen og har ytterligere 4 ansatte. Banken er eid av 3 store aksjonærer som heter Wonga Group, Brennen Consulting og Cnhl Ltd. Selskapet het før Folkefinans AS, men byttet senere navn. Visjonen deres er: «dag til dag» finansielle tjenester som er nyttige for et bredt publikum. Foreløpig tilbys kun forbrukslån og ingen finansielle tjenester utenom dette.

Adresse:

Folkia er en online tjeneste og de tar ikke imot kunder. Adressen til Folkia er imidlertid Kronprinsens gate 1, 0251 Oslo.

Hvordan er Folkia sitt forbrukslån?

Forbrukslånet deres er det man kaller et minilån. Du kan låne fra 1000,- kroner og opp til 20000,-. Dette er lån som ikke er ment til å ha over tid, men kun for en kort periode. Folkia sitt forbrukslån er det man på engelsk kaller “payday loan”, et lån man har til neste lønning. Noen kaller det for SMS-lån eller mikrolån.

Rentebetingelser

Folkia har til forskjell fra veldig mange andre tilbydere faste priser. Det betyr at banken ikke bruker kredittscore på deg, men opererer med faste priser. Selv om Folkia opererer med faste priser så blir den effektive renten skyhøy. Den effektive renten varierer på hvor mye du låner men starter på 87% og går helt opp til 900% ifølge nettsiden. Dette kommer primært av et høyt etableringsgebyr i forhold til lånebeløp.

Hvordan søke om lån hos Folkia?

Den beste og enkleste måten er å søke direkte på nettsiden. Du kan bruke vår søknadslink for å komme direkte til søknadsskjemaet.

Hvordan er søknadsprosessen?

Søknadsprosessen er veldig enkel. Du må fylle ut et skjema og sende inn på nettsiden. Skjemaet er enkelt å forstå og inneholder forholdsvis få felter. De opplyser også om at lånet kan betales ut innen en dag, dersom du sender søknaden på en vanlig hverdag.

Hvem kan søke om lån?

Alle som er over 20 år kan søke om lån, dette er det eneste kriteriet de opplyser om på sine nettsider.

Vilkår for Folkia:

  • Aldersgrense: 20 år

Hvor mye kan jeg få i lån?

Maksgrensen er per nå på 20000,- kroner.

Hvor lang nedbetalingstid?

De tilbyr opp til 12 måneder nedbetalingstid. Du kan bruke lenger tid på å nedbetale lånet men da må du regne med å betale mer per måned.

Er det trygt å låne penger hos Folkia?

Ja, det er trygt å låne penger der. De har et kryptert søknadsskjema og de er regulert av Finanstilsynet.

Vår konklusjon

Folkia tilbyr meget kostbare forbrukslån som det er vanskelig å anbefale til noen som planlegger å låne penger over tid. Dersom du trenger penger raskt, kan imidlertid Folkia være et alternativ. Som alltid ved kostbare lån: sørg for at du får nedbetalt denne gjelden så raskt du klarer, og gjerne langt raskere enn nedbetalingsplanen du får hos banken.