Finnes det forbrukslån på 1 million?

21 juni, 2019

I skrivende stund er det største forbrukslån du kan få på kr 600 000. Dersom du trenger mer penger enn dette, er alternativet andre typer lån, eller å ta opp flere. Det er slettes ikke sikkert du vil få det til, med mindre du har veldig god økonomi. Forbrukslån er blant de dyrere lånene, fordi de ikke krever sikkerhet. Selv om det i mange tilfeller finnes de som får gode renter, er likevel de beste rentene høyere enn på for eksempel et boliglån.

Dersom du er i pengeknipe, og trenger forbrukslån på 1 million kroner, er det nok stor sannsynlighet for at du egentlig ikke burde låne pengene. Kostnadene med tilbakebetaling blir såpass høye at det stilles store krav til inntektene.

Sjelden tilfelle med 1 million i forbrukslån

Det er derfor bedre å søke om en utvidelse av et boliglån, om du er ute etter slike summer. Bruk forbrukslån kun når du vet du kan betale tilbake, og helst kan betale tilbake ganske raskt. Grunnprinsippet når det gjelder gjeld er å kvitte seg med den gjelda som er dyrest. Nest etter kredittgjeld, er som regel gjeld fra forbrukslån der oppe blant de dyreste.

Enkelte bruker faktisk forbrukslån som en del av finansieringen til bolig i form av egenkapital. I Norge i dag kreves det at du stiller med 15%, og ingen banker vil la deg få et boliglån på over 85% av boligens verdi. I slike tilfeller kan det være nødvendig å låne så mye som mulig. Er man et par som skal kjøpe bolig sammen, er det dermed mulighet for to forbrukslån som til sammen blir på 1 million kroner.

Betale ned forbrukslån først

Dersom du foretar en slik investering, anbefales det at du søker banken du har boliglånet i, om å slippe unna med lavest mulig avdrag. Den summen du da har til rådighet, burde heller gå til raskere nedbetaling av forbrukslån (fordi rentene er høyere). Samtidig kan du vurdere å be for eksempel Statens lånekasse om lavere månedlige avdrag, eventuelt betalingsutsettelser.