Dette skjer når forbrukslånet ikke betales

15 juni, 2019

Mange søker om et forbrukslån fordi de allerede har betalingsproblemer, noe som selvfølgelig er en dårlig idé. Da opplever de at hverdagen kan bli ganske så forandret, men hva skjer egentlig når man ikke betaler for lånet sitt? Vi ser nærmere på det i denne artikkelen.

Lånet blir dyrere

Når forbrukslån ikke betalesDet første som skjer, er at banken vil sende deg purringer der de ber om at du snarlig gjør opp for deg. For hver gang det purres, så påløper et gebyr på kr 64. I tillegg må det betales renter for hver eneste dag banken mangler betaling, i tillegg til den vanlige renten. Derfor blir lånet veldig kjapt ganske stort, og vil stadig vokse seg større.

Etter hvert når regningene fortsatt ikke betales, så vil de gå til inkasso. Da får du et varsel i posten om at hvis ikke kravet betales snarlig, så kan det ende opp med lønnstrekk eller tvangssalg av gjenstander. Nå har du virkelig havnet på dyp is – bare på grunn av et forbrukslån!

Namsmannen kommer inn i bildet

Selskapet du skylder penger kan ikke gjøre noe direkte for å få penger fra deg, men etter hvert blir namsmannen koblet inn slik at banken skal få pengene sine. Det kan føre til tvunget lønnstrekk, offentlig gjeldsordning eller salg av eiendeler/eiendom. Det lønner seg med andre ord å betale forbrukslånet i tide.