Betalingsutsettelse på forbrukslån

22 juni, 2019

I utgangspunktet er ikke betalingsutsettelse på lån noe en tenker over, eller vurderer som et behov. Dessverre kan det skje, at en sitter i en situasjon hvor den månedlige inntekten ikke samsvarer med månedsutgiftene. Betalingsutsettelse på et forbrukslån er mulig hos enkelte banker, men ikke å anbefale.

Betalingsutsettelse på lån

Når man tar opp et lån er ikke betalingsutsettelse som regel noe en tenker på. Dukker det opp uforutsette ting kan dette bli noe en vurderer. Ordinære banker gir ofte denne muligheten ved for eksempel boliglån, men ikke en totalt utsettelse. Rentene betales mens selve lånesummen ikke betales inn på. Det finnes også banker som tilbyr betalingsutsettelse på forbrukslån, for eksempel Santander. Å benytte betalingsutsettelse på usikrede lån er dyrt, og bør unngås. Renten på denne typen lån er i utgangspunktet ikke av de laveste, og utsettelse fører til renters rente. Tenk deg kr 3-4 000 kr i måneden, og så får du rente på toppen av det igjen.

Hva bør du gjøre?

Det vi allerede har anbefalt er å ikke utsette betalinger på forbrukslån, da dette kanskje er det dyreste lånet du har. Du bør gå gjennom alle lånene du har og se hvilke som vil bli billigst å ordne en utsettelse på. En total utsettelse er ikke smart uansett, men en ordning hvor kun renter betales vil være mest gunstig. Har du studielån er dette det billigste lånet du har, og dermed et alternativ for utsettelse på det. Å betale kun renter på boliglånet er et annet alternativ. Uansett er det første du må gjøre være å kontakte banken din, for deretter å avtale løsninger.